Vi önskar dig GOD JUL med en Julgåva fylld med närvaro, omtanke och medkänsla!

Vad är julen för dig? 

Sammankopplar du julen med frid och stämningsfullt mys?

Eller med julstök, stress och press?

Med samvaro och gemenskap eller med konflikter och ensamhet?

För många av oss är juletiden en utmaning på ett eller annat sätt. Julen har en tendens att konfrontera oss med det som inte är hållbart eller det som vi försöker undvika. En stressig vardag som inte går ihop, ansträngda relationer, frånvaron av nära relationer eller något helt annat.

Oavsett vad din jul bjuder på för utmaningar i år kan du bemöta dem med ett förhållningssätt som kan underlätta upplevelsen av utmaningen. Ett förhållningssätt som gör utmaningen lättare att förhålla sig till och som skapar nya möjligheter till hållbara förändringar i önskad riktning. Detta förhållningssätt handlar om att vara medvetet närvarande.

Prova här och nu att observera dig själv; ta ett par djupa andetag och lägg märke till hur det känns i kroppen, vad du känner och vad du tänker. Vad lägger du märke till?

Nästa gång något utmanande händer, litet som stort, prova att stanna kvar med dig själv i det som sker; ta ett par djupa andetag och lägg märke till hur det känns i kroppen, vad du känner och vad du tänker. Vad lägger du märke till?

När du är medvetet närvarande i din egen upplevelse av det som sker ökar din förmåga att välja hur du vill agera istället för att instinktivt reagera. I närvaron finns det värdefull information om din upplevelse av det som sker. Och när du medvetet observerar din upplevelse blir den lättare att acceptera och ta hand om. Det blir också lättare att bemöta din upplevelse av det som sker med omtanke och medkänsla till dig själv. Du behöver inte tycka om det som sker men du kan ta hand om din upplevelse av det som sker.

När du bemöter dig själv med omtanke och medkänsla blir det också naturligt att bemöta andra med omtanke och medkänsla. Det du ger till dig själv ger du också till andra..

PS. Mindfulness ökar inte bara din förmåga att hantera utmaningar. Det ökar också din förmåga att njuta av det goda i stunden. Som alla juleljus, köttbullarna på julbordet, ditt barns skratt eller vad som helst annat som gör julen till god för just dig.

JULGÅVA fylld med närvaro, omtanke och medkänsla

Vår julgåva till dig är just möjligheten att träna upp din förmåga till medveten närvaro med hjälp av vår app MINDS UNLIMITED MEDITATION. Appen innehåller 35 meditationer som är utformade för att ge en god variation av övningar som passar både nybörjare och mer erfarna. Gruppkoden gäller fram till den sista februari 2019.

här gör du för att få tillgång till appen:
1. Ladda ner “Minds Unlimited Meditation” i App store eller Google play
2. Gå in i Menyn (längst upp till höger) och klicka på Registrera
3. Registrera dig genom att trycka på Logga in med Facebook eller Skapa konto.
Om du skapar ett konto behöver du lägga in en valfri bild.
4. Gå in i Menyn igen, klicka på Grupp.
5. Skriv in gruppkoden: Jul

Välkommen till att ge dig själv en stund med närvaroträning.

Du hittar också mer utförlig användarbeskrivning HÄR.

För dig som är nyfiken på hur mindfulness kan hjälpa dig att skapa en mer hållbar och balanserad vardag kan du läsa mer om våra kurser och utbildningar HÄR.

Vi på mindfulnessgruppen önskar dig en GOD JUL och

ett GOTT NYTT 2019 fylld med närvaro, omtanke och medkänsla!